Nieuwbouw

Een mooi nieuwbouwproject realiseren naar volle tevredenheid van de opdrachtgever, de projectpartners en de eindgebruiker. Dat is ons uitgangspunt bij iedere opdracht. Er wordt vaak gewerkt in een omgeving waar uitgevoerde onderhouds- of renovatiewerkzaamheden tot overlast kunnen leiden. Deze werkzaamheden vragen om een goede communicatie met de betrokken partijen. Bij Bouwheere dragen wij zorg voor goede contacten, met zowel opdrachtgevers als de gebruikers van vastgoed. Dit is tijdens het bouwproces van groot belang.

Voordelen nieuwbouwwoning

  • Je betaalt minder. Een nieuwbouwwoning is immers vrij op naam, bij een bestaande woning heb je kosten koper.
  • Het huis stijgt sneller in waarde. Tijdens de bouw is een behoorlijke waardestijging geen uitzondering.
  • Je hebt SWK-garantie, waardoor je voor enkele jaren een groot gevoel van zekerheid krijgt.
  • Je kunt het huis volledig naar je eigen smaak inrichten.
  • Je hebt lagere onderhoudskosten.
  • Het huis is vaak beter geïsoleerd. Dit kan nogal schelen in de stookkosten.
  • Je maakt kans op een zeer voordelige hypotheek met een heel lage rente. Banken stunten soms graag projectgewijs met hun tarieven.

ALVAST GEFELICITEERD MET JULLIE NIEUWE WONING!

Energieneutraal bouwen

Een huis dat geen of zeer lage energiekosten heeft. Dat bereikt u met een energieneutrale woning. In deze milieuvriendelijke en comfortabele woningen tocht het niet, is het gelijkmatig warm, voelen de vloeren niet koud aan en er is steeds aanvoer van verse lucht.

Zo’n 15% van al het energieverbruik in Nederland gebruiken we in woningen. Door betere isolatie en zuinige ketels is het energieverbruik per woning door de jaren heen gedaald. Maar het kan nog duurzamer: een woning die niet méér energie verbruikt dan die zelf opwekt. Zo’n woning is energieneutraal.

Passieve Huizen

In een passiefhuis worden de warmte verliezen tot een minimum gereduceerd door een optimalisatie van de isolatie, grote luchtdichtheid en warmteterugwinning via het ventilatiesysteem. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van passieve warmtewinsten uit de bodem en via de zon. Een passiefhuis heeft geen conventioneel verwarmingssysteem nodig en toch heerst er een aangenaam binnenklimaat. De energiebehoefte ligt ongeveer vier keer lager dan een gemiddelde woning.

Nieuwbouw woning Bouwheere Aannemersbedrijf BV
Nieuwbouw woning planning Bouwheere Aannemersbedrijf BV

Veel gestelde vragen

Bouwen jullie ook woningen?
Wij kunnen diverse nieuwbouwprojecten voor u realiseren zoals woonhuizen, garages en bedrijfspanden.

Werken jullie met vaste onderaannemers?
Ja, wij hebben een netwerk van gespecialiseerde bedrijven die wij voor onze projecten inschakelen. dit zorgt ervoor dat we efficiënt kunnen werken en dat het werk aan onze kwaliteitseisen voldoet.

Wat is een energieneutrale woning?
Een huis is energieneutraal als er, over een jaar bekeken, netto geen energietoevoer van buitenaf nodig is die afkomstig is van fossiele of nucleaire brandstoffen.

Wat is passief bouwen?
Bij Passief Bouwen wordt ‘passieve‘ energie van de zon en restwarmte optimaal benut, zodat het gebruik van energie voor verwarming (en koeling) tot een minimum beperkt kan blijven. Zo ontstaat een comfortabele, gezonde en zeer energiezuinige woning of gebouw.

Wat is SWK-garantie?
De garantie is officieel de belofte van de ondernemer aan de koper dat de woning voldoet aan bepaalde garantienormen die zijn vastgelegd in de SWK Garantie- en waarborgregeling. Die garantienormen komen er op neer dat de ondernemer aan de koper garandeert dat:

  • de woning voldoet aan de Bouwbesluiteisen;
  • de woning voldoet aan de eis van goed en deugdelijk werk;
  • de woning de overeengekomen indeling heeft.

De garantienormen zijn ook van toepassing op het bij SWK gemelde meerwerk.