Politiekeurmerk

Wanneer u in aanmerking wilt komen in de omgeving Alkmaar voor het politiekeurmerk “veilig wonen”, kunnen wij uw Politiekeurmerk Veilig wonenwoning keuren en een certificaat afgeven. Uw woning wordt dan gekeurd door een erkend preventieadviseur. Bij een keuring komen diverse aspecten aan bod, zoals bijv. verlichting, hang & sluitwerk, rookmelders en de vluchtroute bij calamiteiten. Ook gebruiksvriendelijkheid is een belangrijk aspect. Voor de benodigde aanpassingen kunnen wij een rapport opstellen en een offerte maken.

Ons personeel heeft alle certificaten en vakmanschap in huis om elke woning een stuk veiliger te maken. Gaat u uw huis laten verbouwen? Overweeg dan direct om het Politie Keurmerk Veilig Wonen mee te nemen in de verbouwing.

Bent u benieuwd naar de eisen waar uw woning of bedrijf aan moet voldoen om het Politie Keurmerk Veilig Wonen te krijgen? Bekijk ze hier direct online.

U wilt veilig wonen. Wij gaan u daarbij helpen!

Veel gestelde vragen

Wat houd het politiekeurmerk in?
Met het politiekeurmerk veilig wonen verminderd u de kans op een geslaagde inbraak met wel 90%. De complete beveiliging van uw huis wordt door ons nagelopen, ook brandveiligheid en verlichting om uw huis.

Wat zijn de eisen van een politiekeurmerk?

In het kort zijn de eisen:

  • Gecertificeerd hang- en sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels.
  • Verlichting bij de buitendeuren.
  • Zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat.
  • Rookmelders op iedere etage en op de juiste plek.

Wat zijn de kosten van een politiekeurmerk?
Onze preventieadviseur komt graag bij u langs om te kijken welke aanpassingen er gedaan moeten worden om aan de richtlijnen te voldoen. U ontvangt van ons een rapport en tevens offerte van deze aanpassingen. Voor deze schouwing rekenen wij €75,- incl. BTW. (Indien u de werkzaamheden door ons laat uitvoeren betaald u geen schouwingskosten)